Obrazovanje odraslih

Ovdje navedeni programi odobreni su od Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, te se upisuju u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko...

Više...

strani jeziCI

Nastava se održava u dopodnevnim, popodnevnim i večernjim satima u učionicama Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica...

Više...

Knjižnica


Početak rada Knjižnice i čitaonice u Donjoj Stubici seže u 1890. godinu...

NOVITETI U KNJIŽNICI

KATALOG

Više...OBAVIJEST

         Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za programe obrazovanja: operater na računalu, njegovateljica, dadilja, osposobljavanje za obavljanje knjigovodstvenih poslova i usavršavanje za samostalnog knjigovođu. Programi su verificirani i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Prijave se primaju do 14. rujna 2019.

         Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za tečaj engleskog i njemačkog jezika. Ukoliko imate neka predznanja, u Pučkom otvorenom učilištu postoji mogućnost testiranja te možete upisati stupanj stranog jezika primjeren razini vašeg znanja. Dinamikom optimalnom za učenje uz rad ili studij, stranim jezikom ćete lagano ovladati, a pritom se i zabaviti u ugodnoj atmosferi.

Prijave se primaju do 14. rujna 2019.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na broj telefona 286 – 133.


OBAVIJEST

Od 02. 09. 2019. (ponedjeljak) vraćamo se na REDOVNO RADNO VRIJEME:

Rad s korisnicima:

ponedjeljak  08:00 – 16:00
utorak  08:00 – 19:00
srijeda  08:00 – 16:00
četvrtak  08:00 – 19:00
petak  08:00 – 16:00


OBAVIJEST


OBAVIJEST

LJETNO RADNO VRIJEME (Od 𝟎𝟏. 𝟎𝟕. 𝟐𝟎𝟏𝟗. do 𝟑𝟎. 𝟎𝟖. 𝟐𝟎𝟏𝟗.)

 

Ponedjeljak 7:00 - 15:00

Utorak 9:00 - 17:00

Srijeda 7:00 - 15:00

Četvrtak 7:00 - 15:00

Petak 7:00 - 15:00


OBAVIJEST


OBAVIJEST

U organizaciji donjostubičke župe i Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica, povodom Dana grada Donja Stubica, održati će se prigodno predavanje „Tajna Presvetog Trojstva“ u petak 14. lipnja, u župnoj crkvi u 19 i 50, nakon svete mise koje počinje u 19 sati.

Predavanje će održati Mijo Rak, kao posljednje u nizu predavanja pod nazivom „Putovanje riječju i slikom“.

Dođite i saznajte tajnu Presvetog trojstva, u petak u 19 sati i 50 minuta u crkvi Donja Stubica.

Ulaz besplatan!


OBAVIJEST


OBAVIJEST

I ove srijede upoznajemo novu zemlju.

15. svibnja (srijeda) u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica održati će se predavanje „Putovanje riječju i slikom“.

Na putovanje riječju i slikom, kroz priču i putopis voditi će vas Mijo Rak, a svaki mjesec putujemo u novu destinaciju.

Ove srijede, na putovanje krećemo u Meksiko.

Pridružite nam se i upoznajte ljepote Meksika kroz riječi i slike, 15. svibnja u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica.


OBAVIJEST

Povodom Dana grada Donja Stubica, u četvrtak 09. 05. 2019., Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica sa velikim zadovoljstvom poziva vas na cjelovečernji koncert Folklornog ansambla „Zagreb-Markovac“ pod nazivom „Da bi nam selo bilo veselo“.

Folklorni ansambl „Zagreb-Markovac“ na svom repertoaru ima preko 60 koreografija iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Posebnu pažnju Ansambl poklanja izboru odgovarajuće narodne nošnje te se stoga može pohvaliti sa velikim fundusom istih. Na sličan se način pažnja poklanja i izboru narodnih instrumenata, specifičnih za pojedini kraj Hrvatske. U svom radu Ansambl surađuje sa brojnim, istaknutim etnolozima i koreografima kako bi scenska primjena folklora imala znanstvenu osnovu i temeljila se na izvornom plesu, glazbi i običajima.

Folklorni ansambl „Zagreb-Markovac“ već preko 70 godina predstavlja hrvatsku folklornu umjetnost na mnogobrojnim festivalima i pojedinačnim gostovanjima diljem svijeta, a na svom repertoaru ima preko 60 koreografija iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Ansambl djeluje u 6 sekcija, a čine ga mladi ljudi puni volje za očuvanjem tradicije. Ove godine Ansambl „Zagreb-Markovac“ bio je nominiran za nagradu Porin sa CD albumom Croatian Folklore Gold.

Koncert u Donjoj Stubici održati će se 09. 05. 2019. (četvrtak) u Domu kulture Donja Stubica s početkom u 20 sati.

Ulaz na koncert je besplatan!

Doživite tradiciju folklora, te uživajte u bogatstvu naše kulture i običaja uz koncert Folklornog ansambla „Zagreb-Markovac“.

Pokrovitelj koncerta je Grad Donja Stubica, a medijski pokrovitelj Radio Stubica.


OBAVIJEST


OBAVIJEST


OBAVIJEST


IZOBRAZBA ZA ODRŽIVU UPORABU PESTICIDA 2019.

Termini održavanja izobrazbe:

Ponedjeljak, 13. 05. 2019. od 17:00 - 21:00 sati

Utorak, 14. 05. 2019. od 17:00 - 21:00 sati

Četvrtak, 16. 05.2019. od 17:00 - 21:00 sati

Temeljem članka 6. stavka 1. i 6. Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014), članka 9. i članka 10. stavka 3. i 4. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012) Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Rješenjem Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske KLASA UP/I-320-20/15-02/34 URBROJ 525-09/0822-15-3 od 16. ožujka 2015., ovlašteno je za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama:

Modul 1. – MODUL ZA PROFESIONALNE KORISNIKE (osnovni i dopunski)
Kategorije polaznika:
1. OPG I DRUGI POLJOPRIVREDNICI
- za podkategorije:
• ratarstvo
• voćarstvo
• vinogradarstvo
• povrćarstvo

2. TVRTKE KOJE SE BAVE POLJOPRIVREDNOM PROIZVODNJOM (d.d., d.o.o. i zadruge):
- za podkategorije:
• ratarstvo 
• voćarstvo
• vinogradarstvo
• povrćarstvo

3. PRAVNE I FIZIČKE OSOBE KOJE ODRŽAVAJU JAVNE POVRŠINE (šume, šumski rasadnici, parkovi, okućnice, sportski tereni, ceste, pruge i druge javne površine):
- za podkategorije:
• komunalne tvrtke
• druge pravne i fizičke osobe

Uvjeti za pohađanje izobrazbe:
- modul za profesionalne korisnike 
• navršenih 18 godina
• završena minimalno osnovna škola 
 

Provedba izobrazbe, polaganje ispita i izdavanje identifikacijskih iskaznica:

Iznosi u kunama

1.1. Provedba osnovne izobrazbe

270,00

1.2. Polaganje ispita

50,00

1.3. Izdavanje identifikacijske iskaznice

30,00

UKUPNO

350,00 KN

 

Kandidati izobrazbe za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida sukladno članku 11. stavku 3. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida obvezni su se prijaviti za izobrazbu, te popunjenu prijavnicu poslati:
• poštom ili osobno na adresu: Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1, 49240 Donja Stubica
• telefaksom na broj: 049 /286-133
• e-poštom: info@pou-stubica.hr

Nakon odslušanih predavanja polaže se ispit, a po uspješno položenom ispitu polaznicima se izdaje Potvrda o završenoj izobrazbi.

Dokumenti:

• Prijavnica za izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida
• Upute za popunjavanje prijavnice
• PRIRUČNIK za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja
 

Zakonski akti: 
• Zakon o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) • Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12)
• Pravilnik o visini naknada za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za upis u program za poslove RAČUNALNOG OPERATORA u trajanju od 120 nastavnih sati, koji se upisuje u e-radnu knjigu, a obuhvaća osnove rada na računalu, obradu teksta, proračunske tablice, prezentacije, Internet i rad na mreži.

Za praćenje programa nije potrebno nikakvo predznanje. 𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗷𝘂 𝗱𝗼 𝟮𝟯. 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗻𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟵.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na 𝗯𝗿𝗼𝗷 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗻𝗮 𝟮𝟴𝟲 – 𝟭𝟯𝟯.

OBAVIJEST

𝐈 𝐨𝐯𝐞 𝐬𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐞 𝐮𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐣𝐞𝐦𝐨 𝐧𝐨𝐯𝐮 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐮.

𝟏𝟕. 𝐭𝐫𝐚𝐯𝐧𝐣𝐚 (𝐬𝐫𝐢𝐣𝐞𝐝𝐚) 𝐮 𝟏𝟗 𝐬𝐚𝐭𝐢 u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica održati će se predavanje „Putovanje riječju i slikom“.

Na putovanje riječju i slikom, kroz priču i putopis voditi će vas 𝐌𝐢𝐣𝐨 𝐑𝐚𝐤, a svaki mjesec putujemo u novu destinaciju.

Ove srijede, na putovanje krećemo u prekrasnu 𝐏𝐨𝐥𝐣𝐬𝐤𝐮.
Pridružite nam se i upoznajte ljepote Poljske kroz riječi i slike, 17. travnja u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica.

OBAVIJEST


OBAVIJEST

21. ožujka (četvrtak) u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica održat će se predavanje "𝐏𝐮𝐭𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐢𝐣𝐞𝐜̌𝐣𝐮 𝐢 𝐬𝐥𝐢𝐤𝐨𝐦".

Na putovanje riječju i slikom, kroz priču i putopis vodit će vas 𝐌𝐢𝐣𝐨 𝐑𝐚𝐤, a svaki mjesec putovati ćemo u novu destinaciju kao što su Sveta Zemlja, Rim, Lurd, Fatima, Gospa od Guadalupe.

Ovog utorka, na putovanjem krećemo u Lurd, grad koji je smješten na jugozapadu Francuske u podnožju gorja Pireneja.

Pridružite nam se i upoznajte ljepote Lurda kroz riječi i slike, 21. ožujka u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica.


OBAVIJEST

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA OBAVLJANJE KNJIGOVODSTVENIH POSLOVA

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica upisuje polaznike u program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uvjet za upis u program je završena bilo koja srednja škola i 18 godina starosti.

Nastava počinje u ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.

PROGRAM USAVRŠAVANJA ZA POSLOVE SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐE

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program usavršavanja za samostalnog/u knjigovođu/tkinju u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uvjet za upis u program usavršavanja za poslove samostalnog/samostalne knjigovođe/knjigovotkinje je završena najmanje srednja ekonomska ili komercijalna škola ili bilo koja druga srednja škola sa najmanje dvije godine radnog iskustva na knjigovodstvenim i sličnim poslovima i 18 godina starosti.

Nastava počinje u ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


OBAVIJEST


OBAVIJEST


OBAVIJEST


OBAVIJEST


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da tečaj engleskog jezika počinje u utorak 05. ožujka 2019.
Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 206 - 133.

OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da tečaj njemačkog jezika počinje u ponedjeljak 04. ožujka 2019.
Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 206 - 133.


OBAVIJEST

12. veljače (utorak) u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica održat će se predavanje "𝐏𝐮𝐭𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐢𝐣𝐞𝐜̌𝐣𝐮 𝐢 𝐬𝐥𝐢𝐤𝐨𝐦".

Na putovanje riječju i slikom, kroz priču i putopis vodit će vas 𝐌𝐢𝐣𝐨 𝐑𝐚𝐤, a svaki mjesec putovati ćemo u novu destinaciju kao što su Sveta Zemlja, Rim, Lurd, Fatima, Gospa od Guadalupe.

Ovog utorka, na putovanjem krećemo u "Vječni grad - Rim".

Pridružite nam se i upoznajte ljepote Rima i Italije kroz riječi i slike, 𝟏𝟐. 𝐯𝐞𝐥𝐣𝐚𝐜̌𝐞 𝐮 𝟏𝟗 𝐬𝐚𝐭𝐢 u Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica.


OBAVIJEST

Tečaj engleskog jezika za 1. stupanj počinje u utorak, 𝟎𝟓. 𝟎𝟐. 𝟐𝟎𝟏𝟗. 𝐮 𝟏𝟖:𝟎𝟎.


OBAVIJEST

 

Tečajevi stranih jezika izvode se po programima koji polaznicima nude bogat rječnik, dobro poznavanje gramatike i snalaženje u svim društvenim i većini poslovnih situacija u kojima je potrebno dobro poznavanje odabranog stranog jezika.

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica prima prijave za tečajeve engleskog i njemačkog jezika.

Dodatne informacije o tečajevima, te mogućnostima plaćanja možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST


OBAVIJEST

Volite putovati? Želite otkrivati nove zemlje? Hodočasnik ste?

15. siječnja (utorak) u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica održati će se predavanje „𝑷𝒖𝒕𝒐𝒗𝒂𝒏𝒋𝒆 𝒓𝒊𝒋𝒆𝒄̌𝒋𝒖 𝒊 𝒔𝒍𝒊𝒌𝒐𝒎“.

Na putovanje riječju i slikom, kroz priču i putopis voditi će vas 𝑴𝒊𝒋𝒐 𝑹𝒂𝒌, a svaki mjesec putovati ćemo u novu destinaciju kao što su Sveta Zemlja, Lurd, Fatima, Gospa od Guadalupe.

Ovog utorka, na putovanje krećemo u Svetu Zemlju.
Pridružite nam se i upoznajte Svetu Zemlju kroz riječi i slike, 𝟏𝟓. 𝒔𝒊𝒋𝒆𝒄̌𝒏𝒋𝒂 𝒖 𝟏𝟗 𝒔𝒂𝒕𝒊 u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica.


OBAVIJEST

𝐏𝐨𝐯𝐞𝐜́𝐚𝐣𝐭𝐞 𝐦𝐨𝐠𝐮𝐜́𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐳𝐚𝐩𝐨𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚!

Upišite program osposobljavanja za poslove 𝐧𝐣𝐞𝐠𝐨𝐯𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣𝐚 / 𝐧𝐣𝐞𝐠𝐨𝐯𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣𝐢𝐜𝐞 starijih i nemoćnih osoba u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Planirani početak nastave je 10. siječnja 2019.

Program osposobljavanja traje ukupno 500 sati od čega predavanja i vježbe u Učilištu 220 nastavnih sati gdje polaznici steknu sva potrebna znanja koja zatim primjenjuju na praktičnom dijelu nastave u zdravstvenoj ustanovi.

U Pučkom otvorenom učilištu, koje ima dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, a posebno osposobljavanju za njegovatelja / njegovateljicu, uz 𝐔𝐯𝐣𝐞𝐫𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐤𝐨𝐣𝐞 𝐬𝐞 𝐮𝐩𝐢𝐬𝐮𝐣𝐞 𝐮 𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜̌𝐧𝐮 𝐞𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐜𝐢𝐣𝐮 𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐳𝐚𝐯𝐨𝐝𝐚 𝐳𝐚 𝐦𝐢𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐬𝐤𝐨 𝐨𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐧𝐣𝐞 steći ćete i znanje koje ćete moći odmah i primijeniti. Obratite nam se sa povjerenjem, te se interesirajte i za ostale programe obrazovanja. Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧 𝟐𝟖𝟔-𝟏𝟑𝟑.


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za upis u program osposobljavanja za poslove dadilje.

Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te je u skladu sa Zakonom o dadiljama koji je donesen 2013. godine

Uz stručne predavače, kvalitetne teme i cjeline, steknite kompetencije  za poslove dadilje i osigurajte si mogućnost zapošljavanja.

Dodatne informacije o osposobljavanju, te mogućnostima plaćanja možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133. 


OBAVIJEST

Pozivamo sve roditelje s bebama da dođu na radionicu i kušaonicu uvođenja čvrste hrane bebama koja će se održati u srijedu 12. 12. 2018. u prostorima Pučkog otvorenog učilišta – Knjižnice Donja Stubica s početkom u 11:00 sati. Na radionici će roditelji moći saznati sve o početku dohrane, namirnicama i njihovom redoslijedu uvođenja, uvođenju alergenih namirnica te pripremi zdravih obroka, a vodit će ju Kristina Glas. Pripremit ćemo i tri obroka - ručak, voćno-žitnu užinu te mliječno-žitnu kašicu koje će bebe moći degustirati, a kuhat ćemo prema receptima iz knjige „Bebe vole papati“ autora Rebeke Mahorić i Iztoka Jančara koja sadrži preko 600 recepata za uvođenje čvrste hrane bebama. Osim recepata, u knjizi se mogu pronaći svi potrebni savjeti i preporuke vezani uz dohranu prema najnovijim pedijatrijskim smjernicama.

OBAVIJEST

Knjižnica Donja Stubica u Mjesecu hrvatske knjige u UTORAK, 06. 11. 2018., svima marginaliziranim skupinama stanovništva (umirovljenicima, socijalnim slučajevima, invalidima, braniteljima i nezaposlenima) poklanja godišnju besplatnu članarinu. Dođite i družite se s knjigom idućih godinu dana...

"Vratite knjige bez naplate zakasnine" - u Mjesecu hrvatske knjige, u ČETVRTAK, 08. 11. 2018. svi članovi Knjižnice Donja Stubica mogu vratiti knjige bez naplate zakasnine.OBAVIJEST

Zbog sudjelovanja na stručnom knjižničnom skupu, u četvrtak (11. 10.) i petak (12. 10.) Pučko otvoreno učilište Donja Stubica - Knjižnica raditi će od 8:00 do 16:00 sati.  Zahvaljujemo na razumijevanju.


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za upis u program osposobljavanja za poslove dadilje.

Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te je u skladu sa Zakonom o dadiljama koji je donesen 2013. godine

Uz stručne predavače, kvalitetne teme i cjeline, steknite kompetencije  za poslove dadilje i osigurajte si mogućnost zapošljavanja.

Dodatne informacije o osposobljavanju, te mogućnostima plaćanja možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133. 


OBAVIJEST

TEČAJEVI STRANIH JEZIKA

Tečajevi stranih jezika izvode se po programima koji polaznicima nude bogat rječnik, dobro poznavanje gramatike i snalaženje u svim društvenim i većini poslovnih situacija u kojima je potrebno dobro poznavanje odabranog stranog jezika.

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica prima prijave za tečajeve engleskog i njemačkog jezika.

Dodatne informacije o tečajevima, te mogućnostima plaćanja možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST

TRI, DVA, JEDAN -  KRENI: MICRO:BIT RADIONICA!

U Tjednu cjeloživotnog učenja Pučko otvoreno učilište Donja Stubica organizira besplatnu radionicu: TRI, DVA, JEDAN – KRENI: MICRO:BIT RADIONICA.

Radionica je zamišljena kao početna edukacijska radionica upoznavanja i korištenja micro:bit uređaja za osnovnoškolce, a održati će se u SRIJEDU, 03. 10. 2018. od 18:00 sati do 19:30 u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1.

Izradite svoje prve programe kao što su smješko, termometar, kockica, mjerač svjetlosti i slično.

Voditelj radionice je prof. Krešimir Ordanić.

Radionica je besplatna, a broj djece je ograničen brojem računala te su obavezne prijave na e-mail: info@pou-stubica.hr ili telefonski na 049/286-133.

Vidimo se!  

Micro:bit 


OBAVIJEST

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Prijave se primaju do 24.09.2018.

Iskoristite priliku i osigurajte uvjerenje za najtraženije zanimanje.

Dodatne informacije o osposobljavanju, te mogućnostima plaćanja možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


 OBAVIJEST

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA OBAVLJANJE KNJIGOVODSTVENIH POSLOVA

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica upisuje polaznike u program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uvjet za upis u program je završena bilo koja srednja škola i 18 godina starosti.

Krajnji rok za prijavu je 7. rujna 2018., a nastava počinje u ponedjeljak, 10. rujna 2018.

Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.

PROGRAM USAVRŠAVANJA ZA POSLOVE SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐE

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program usavršavanja za samostalnog/u knjigovođu/tkinju u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uvjet za upis u program usavršavanja za poslove samostalnog/samostalne knjigovođe/knjigovotkinje je završena najmanje srednja ekonomska ili komercijalna škola ili bilo koja druga srednja škola sa najmanje dvije godine radnog iskustva na knjigovodstvenim i sličnim poslovima i 18 godina starosti.

Krajnji rok za prijavu je 7. rujna 2018., a nastava počinje u ponedjeljak, 10. rujna 2018.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


OBAVIJEST

Temeljem Zakona o knjižnicama (NN br. 105/97, 5/98, 104/00, 87/08 i 69/09), Standarda za narodne knjižnice (NN 34/00) i Pravilnika o reviziji i otpisu knjižnične građe (NN 21/02) Knjižnica je obvezna provoditi redovite revizije svojih fondova knjižnične građe periodično, ovisno o obimu knjižnične građe.

 

Knjižnica Donja Stubica vršit će obveznu reviziju knjižničnog fonda od:

ponedjeljka 11. lipnja 2018.

Predviđeno vrijeme trajanja revizije je četiri tjedna, odnosno do:

petka 06. srpnja 2018.

U navedenom razdoblju knjige se u Knjižnicu mogu vraćati ali ne i posuđivati.

Za vrijeme trajanja revizije knjižnog fonda, Knjižnica će raditi prema ljetnom radnom vremenu:

ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak       7:00 – 15:00

utorak       9:00 – 17:00

Zahvaljujemo na razumijevanju.


OBAVIJEST


OBAVIJEST

U Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica, na dječjem odjelu održat će se pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine pa nadalje. Termin održavanja pričaonice je u četvrtak, 10.05.2018. s početkom u 17:00, a trajat će do 18:00 sati. Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 049/286-133 ili u Pučko otvoreno učilište - Knjižnicu Donja Stubica.


OBAVIJEST

Povodom Dana grada Donja Stubica, u petak 04. 05., Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica sa velikim zadovoljstvom poziva vas na cjelovečernji koncert Folklornog ansambla „Zagreb-Markovac“ pod nazivom „Bitno je da priča ide dalje“.

Folklorni ansambl „Zagreb-Markovac“ na svom repertoaru ima preko 60 koreografija iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Posebnu pažnju Ansambl poklanja izboru odgovarajuće narodne nošnje te se stoga može pohvaliti sa velikim fundusom istih. Na sličan se način pažnja poklanja i izboru narodnih instrumenata, specifičnih za pojedini kraj Hrvatske. U svom radu Ansambl surađuje sa brojnim, istaknutim etnolozima i koreografima kako bi scenska primjena folklora imala znanstvenu osnovu i temeljila se na izvornom plesu, glazbi i običajima.

Folklorni ansambl „Zagreb-Markovac“ već dugi niz godina predstavlja hrvatsku folklornu umjetnost na mnogobrojnim festivalima i pojedinačnim gostovanjima diljem svijeta gdje nailazi na izvrstan prijem publike, a tradicionalno jednom godišnje svoje djelovanje obilježe velikim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Koncert u Donjoj Stubici održati će se 04. 05. 2018. (petak) u Domu kulture Donja Stubica s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

Doživite tradiciju folklora, te uživajte u bogatstvu naše kulture i običaja uz koncert Folklornog ansambla „Zagreb-Markovac“.

Pokrovitelj koncerta je Grad Donja Stubica, a medijski pokrovitelj Radio Stubica.


OBAVIJEST

Obavještavamo sve zainteresirane da je u ponedjeljak, 16.04.2018. počeo program osposobljavanja za poslove njegovatelja/njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Program osposobljavanja traje 500 sati. Prijaviti se još uvijek možete u toku ovog tjedna u Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova Ulica 1. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 286-133.


OBAVIJEST


OBAVIJEST

 


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da tečaj engleskog jezika I stupanj počinje u utorak 27. ožujka 2018. u 18 h. Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 286-133.


Pučko otvoreno učilište Donja Stubica

Knjižnica, Nova ulica 1, DONJA STUBICA

 

poziva vas na čitanje poezije

 

Korizmeno – duhovna večer

                          

Svoje pjesme čitat će

                                        Molitvene zajednice Srce Isusovo          

                    22. 03. 2018. (četvrtak) u 19 sati

 

Stihove čitaju: Štefica Čajko, Valentina Babić, Marija Labaš, Višnja Pikec i Tatjana Hikec (članice Molitvene zajednice Srce Isusovo) i

Đurđica Zrinščak-Družinec.

                                                                                                                                                         Glazbeni gosti: Mihaela Gradečak uz pratnju Marka Dinjara na gitari


OBAVIJEST

 Završeno osposobljavanje nezaposlenih osoba za računalne operatore u suradnji sa Hrvatskih zavodom za zapošljavanje.

 http://partnerstvo-razvoj.net/hr/novosti/poticaji-i-potpore/zavrseno-osposobljavanje-nezaposlenih-osoba-za-racunalne-operatere,2902.html


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da tečaj engleskog jezika I stupanj počinje u utorak 20. ožujka 2018. Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST

U Pučkom otvorenom učilištu - Knjižnici Donja Stubica, na dječjem odjelu održat će se pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine pa nadalje. Termin održavanja pričaonice je u četvrtak, 15.02.2018. s početkom u 17:00, a trajat će do 18:00 sati. Za dodatne infomarcije možete se obratiti na broj telefona 049/286-133 ili u Pučko otvoreno učilište - Knjižnicu Donja Stubica.


PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA OBAVLJANJE KNJIGOVODSTVENIH POSLOVA

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica upisuje polaznike u program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uvjet za upis u program je završena bilo koja srednja škola i 18 godina starosti.

Krajnji rok za prijavu je 23. veljače 2018. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.

PROGRAM USAVRŠAVANJA ZA POSLOVE SAMOSTALNOG KNJIGOVOĐE

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program usavršavanja za samostalnog/u knjigovođu/tkinju u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uvjet za upis u program usavršavanja za poslove samostalnog/samostalne knjigovođe/knjigovotkinje je završena najmanje srednja ekonomska ili komercijalna škola ili bilo koja druga srednja škola sa najmanje dvije godine radnog iskustva na knjigovodstvenim i sličnim poslovima i 18 godina starosti.

Rok za prijavu je 23. veljače 2018., a nastava počinje 26. veljače 2018.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

 


 

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE NJEGOVATELJA/NJEGOVATELJICE STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

 

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za poslove njegovatelja / njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program osposobljavanja traje ukupno 500 sati od čega predavanja i vježbe u Učilištu 220 nastavnih sati gdje polaznici steknu sva potrebna znanja koja zatim primjenjuju na praktičnom dijelu nastave u zdravstvenoj ustanovi.

U Pučkom otvorenom učilištu, koje ima dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, a posebno osposobljavanju za njegovatelja / njegovateljicu, uz Uvjerenje koje se upisuje u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje steći ćete i znanje koje ćete moći odmah i primijeniti.

Obratite nam se sa povjerenjem, te se interesirajte i za ostale programe obrazovanja.

Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

 

 


OBAVIJEST

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeće. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Prijave se primaju do 19. siječnja 2018., a planirani početak nastave je 22. siječnja 2018. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Uz uvjerenje steknite znanja i vještine koje će postati vaša prilika na tržištu rada. Prijave se primaju do 19. siječnja 2018., a planirani početak nastave je 22. siječnja 2018. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST

U Pučkom otvorenom učilištu- Knjižnici Donja Stubica, na dječjem odjelu održat će se pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine pa nadalje. Termin održavanja pričaonice je u utorak, 19.12.2017. s početkom u 17:00, a trajat će do 18:00 sati. Za dodatne infomarcije možete se obratiti na broj telefona 049/286-133 ili u Pučko otvoreno učilište - Knjižnicu Donja Stubica.


OBAVIJEST

U petak smo imali priliku ugostiti spisateljicu, kritičarku, dramaturginju i teatrologinju Mani Gotovac koja nas je počastila svojim dolaskom u naš grad Donju Stubicu. Uz promociju novog romana „Ćutim te“, mnogobrojna publika imala je prilike uživati u riječima i razmišljanjima autorice Mani Gotovac  vezanima uz samu temu romana ali i općenito o životu.

Promociji su prisustvovali i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak te predsjednik donjostubičkog Gradskog vijeća Nikola Boromisa koji su autorici uručili prigodne poklone.


OBAVIJEST


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju mesar. Prijave se primaju do srijede 22. studenog 2017. Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST

U četvrtak 23.11.2017. od 17:00 do 18:00 sati na dječjem odjelu Pučkog otvorenog učilišta - Knjižnice Donja Stubica održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine pa nadalje. Kako biste predbilježili dolazak vašeg djeteta ili dobili neke dodatne informacije vezane za "Pričaonicu" možete se obratiti na broj telefona 049/286-133 ili u Pučko otvoreno učilište - Knjižnicu Donja Stubica.

Veselimo se Vašem dolasku!!


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da tečaj njemačkog jezika 1. stupnja počinje u ponedjeljak 20. studenog u 19:30 h. Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica ili na telefon 286-133.


OBAVIJEST


OBAVIJEST

''Meridijani'' su časopis specijaliziran za zemljopis i povijest koji se izdaje od 1994. godine.

 

Nove brojeve časopisa sa zanimljivim znanstvenim člancima možete pronaći i u našoj knjižnici!

 


OBAVIJEST


OBAVIJEST

U Mjesecu hrvatske knjige od 15.10.2017. do 15.11.2017. svim umirovljenicima, socijalnim slučajevima, invalidima, braniteljima i nezaposlenima koji se žele učlaniti u Knjižnicu ili obnoviti članarinu dobivaju besplatno učlanjenje.


OBAVIJEST

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, jučer su nas posjetili učenici Osnovne škole Stubičke Toplice. Bilo nam je vrlo zabavno i zanimljivo, a nadamo se i poučno. Djeca su se upoznala sa knjižnicom, knjigama, uvjetima članstva i posudbe te dodatnim sadržajima koje mogu koristiti u knjižnici.

Kao uspomenu ostavili su nam zapisane neke svoje dojmove o našoj Knjižnici…

Zahvaljujemo na posjetu i veselimo se daljnjem druženju…

 

 


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica – Knjižnica - promocija knjiga:

-        "Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom" autorice Natalije Boutana i

-        "Kuća od karata" autorice Laure Juranić

 

U srijedu 18. 10. 2017. u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2017. održane su promocije knjiga dviju mladih i perspektivnih autorica. Tako je predstavljena knjiga "Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom" srednjoškolke Natalije Boutana, te knjiga "Kuća od karata" osnovnoškolke Laure Juranić.

Natalijinu knjigu predstavila je magistra teologije Marija Mišić koja je napisala i recenziju za ovu knjigu. Marija Mišić predsjednica je udruge Aldo iz Slavonskog Broda, koja je i izdala ove obje knjige koje smo promovirali.

Natalija Boutana rođena je 2002. godine u Zaboku, te je trenutno odlična učenica prvog razreda gimnazije. Sudjelovala je na mnogim natjecanjima iz znanja, a osim talenta za pisanje posjeduje i talente za crtanje i pjevanje. Od malih nogu se bavi pisanjem te piše kratke priče i pjesme, a i scenarije za film. Knjiga "Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom" njezino je prvo objavljeno djelo, ali sudeći prema pozitivnim kritikama i recenziji gospođe Mišić, tek početak njezinog književnog stvaralaštva.

Knjigu "Kuća od karata" autorice Laure Juranić predstavio je glavni urednik Ilija Matić.

Laura Juranić rođena je 2004. godine u Zagrebu, a trenutno pohađa osmi razred PŠ Dubrovčan (Veliko Trgovišće). Njen talent i volju za pisanjem i umjetnosti prepoznala je njena učiteljica nastave hrvatskog jezika. Laura je odlična učenica koja se bavi i nizom izvannastavnih aktivnosti, a njene pjesme izvode se na mnogim školskim priredbama te su osvojile već i nekoliko nagrada. Njezin prvijenac "Kuća od karata" svakako zaslužuje čitateljsku pozornost, i to po onome kako i što iskazuje, između ostalog navodi glavni urednik Ilija Matić.

Pjesme iz zbirke čitali su Laurini prijatelji iz razreda Sara Slovenec, Petra Balija, Emanuel Žigman te Luka Meglić koji su i moderirali cijelim programom predstavljanja knjiga.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Zlatko Ilijaš koji je izveo nekoliko pjesama na trubi.

Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica ovim promocijama uplovilo je u ovaj mjesec promocije knjiga i čitanja, a za svoje članove i korisnike pripremilo je još puno akcija i promocija stoga pozivamo sve zainteresirane da nas prate te odaberu nešto iz našeg bogatog programa.


OBAVIJEST


OBAVIJEST


 OBAVIJEST

 


OBAVIJEST

Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica u četvrtak 12.10.2017. raditi će od 11:00 - 19:00 sati ( zbog sudjelovanja na 11. savjetovanju za narodne knjižnice u RH  ).

Zahvaljujemo na razumijevanju.


OBAVIJEST

Obavještavamo sve zainteresirane da tečajevi engleskog jezika 2. i 3. stupnja počinju u utorak 10.10.2017. Jedan stupanj traje 60 nastavnih sati, održava se dvaputa tjedno u večernjim satima. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učiliištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286-133.


 

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica u Tjednu cjeloživotnog učenja organizira informatičku radionicu – Priprema slike za objavu na interntu ( program GIMP ).

Radionica će se održati u četvrtak 05. 10. 2017. u vremenu od 1730 -1900

Na radionici će se polaznici upoznati sa načinom obrade slike, te mogućnostima objave na internetu.

Radionica je besplatna, a prijaviti se možete na broj telefona 049/286-133.

Dobro došli!

 

 


STRANI JEZICI

         Tečajevi stranih jezika programi su koji polaznicima nude bogat rječnik, dobro poznavanje gramatike i snalaženje u svim društvenim i većini poslovnih situacija u kojima je potrebno dobro poznavanje odabranog stranog jezika.

         Stupanj traje 60 nastavnih sati, a postoji mogućnost pohađanja nastave od I do VI stupnja. Nakon položenog završnog ispita polaznik dobiva Uvjerenje Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica.

         Strani jezici koje možete pohađati u Učilištu Donja Stubica su:

       Engleski

1.     stupanj

2.     stupanj – tečaj počinje 10. 10. 2017.

3.     stupanj – tečaj počinje 10. 10. 2017.

       Njemački

1.     stupanj

2.     stupanj

3.     stupanj

        Talijanski

               Francuski

                         Ruski

 

Nastava tečaja za strane jezike provodi se po poznatim svjetskim programima.

Willkomen!

Benvenuto!                                    

Welcome!


OBRAZOVANJE ODRASLIH

Upišite program osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica te povećajte mogućnost zapošljavanja. Programi su verificirani od Ministarstva znanosti i obrazovanja, te njihovim završetkom dobivate Uvjerenje koje se upisuje u Matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.  

Primamo prijave za upise u programe osposobljavanja za poslove:

                  Njegovatelj/ica

                  Dadilja

                  Samostaln-i/a knjigovo-đa/tkinja

                  Poslovn-i/a tajni-k/ca

                  Pekar/ica

                  Slastičar/ka

                  Kuhar/ica

                  Konobar/ica

                  Mesar/ica

Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon:

286 – 133, gdje se možete interesirati i za ostale programe obrazovanja odraslih.


 

NJEGOVATELJ / NJEGOVATELJICA

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja / njegovateljicu u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program osposobljavanja traje ukupno 500 sati od čega predavanja i vježbe u Učilištu 220 nastavnih sati gdje polaznici steknu sva potrebna znanja koja zatim primjenjuju na praktičnom dijelu nastave u zdravstvenoj ustanovi.

U Pučkom otvorenom učilištu, koje ima dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih, a posebno osposobljavanju za njegovatelja / njegovateljicu, uz Uvjerenje koje se upisuje u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje steći ćete i znanje koje ćete moći odmah i primijeniti.

Obratite nam se sa povjerenjem, te se interesirajte i za ostale programe obrazovanja.

Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

 


DADILJA

Zakonom o dadiljama propisana je obveza stručnog osposobljavanja za dadilju kao i mogućnost stručnog usavršavanja dadilje. Stvaranjem zakonodavnog okvira za obavljanje djelatnosti dadilje u Republici Hrvatskoj roditelji su dobili mogućnost da se o njihovoj djeci skrbe profesionalno osposobljene osobe koje se u primjerenim uvjetima i na primjereni način brinu i skrbe o djeci.

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica prima prijave za upis u verificirani program osposobljavanja za poslove dadilje koji se upisuje u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Uvjeti upisa u program osposobljavanja za poslove dadilje su završena najmanje trogodišnja srednja škola i uvjerenje obiteljskog liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.

Program osposobljavanja traje 400 sati, od toga teorija i vježbe u Učilištu 250 nastavnih sati, a praktična nastava u odgojno obrazovnoj ustanovi 150 sati.

Dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

 

 


OBAVIJEST!

Obavještavamo sve zainteresirane da tečaj njemačkog jezika 1. stupanj počinje u srijedu 27.09.2017. Jedan stupanj traje 60 nastavnih sati, održava se dva puta tjedno u večernjim satima. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 - 133.


OBAVIJEST!

Obavještavamo sve zainteresirane da je planirani početak tečaja engleskog jezika za 2. i 3. stupanj u utorak 26.09.2017. Jedan stupanj traje 60 nastavnih sati, održava se dva puta tjedno u večernjim satima. Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 - 133.


OBAVLJANJE KNJIGOVODSTVENIH POSLOVA

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica upisuje polaznike u program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Krajnji rok za prijavu je 22. rujna 2017., a početak nastave je u utorak, 26. 09. 2017. u 16:30.
Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


SAMOSTALNI/SAMOSTALNA KNJIGOVOĐA/KNJIGOVOTKINJA

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Upišite program usavršavanja za samostalnog/u knjigovođu/tkinju u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


NJEGOVATELJ/NJEGOVATELJICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA   

 

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja/njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.
Prijave se primaju do 20. rujna 2017.
Sve dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.


OBAVIJEST O LJETNOM RADNOM VREMENU U RAZDOBLJU OD 03.07.2017. DO 01.09.2017. :
    Ponedjeljak:     7:00-15:00
    Utorak:             9:00-17:00
    Srijeda:            7:00-15:00
    Četvrtak:          7:00-15:00
    Petak:              7:00-15:00


U utorak 06.06.2017. od 17:00 do 18:00 sati na dječjem odjelu Pučkog otvorenog učilišta - Knjižnice Donja Stubica održat će se još jedna Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine pa nadalje.
Kako biste predbilježili dolazak vašeg djetata ili dobili neke dodatne informacije vezane za "Pričaonicu" možete se obratiti na broj telefona 049/286-133 ili u Pučko otvoreno učilište – Knjižnicu Donja Stubica. 
Veselimo se Vašem dolasku!!


Povodom Dana grada Donja Stubica, Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica organizira predstavu „Takvim sjajem može sjati“ – susreti s Arsenom koju izvode Ksenija Erker i Zoran Mišolongin.

Takvim sjajem može sjati - susreti s Arsenom, nepretenciozna je i skromna, ali dostojanstvena i na svoj način veličajna posveta velikanu naše estrade, Arsenu Dediću, u kojem Ksenija Erker, kao konferansje i pjevačica te Zoran Mišolongin kao gitarist i pjevač, izvode brojne Dedićeve pjesme. Između pjesama Ksenija Erker prepričava anegdote svojih susreta, druženja, suradnje s Arsenom Dedićem, obično vezanih uz izvedenu pjesmu i orijentirane na skladateljevu osebujnu, često sarkastično-ciničnu, ali dobronamjernu duhovitost.

Predstava će se održati 02. 06. 2017. u Domu kulture Donja Stubica s početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice je 30,00 kuna, a mogu se kupiti u pretprodaji u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica ili prije predstave u Domu kulture Donja Stubica.


NJEGOVATELJICE

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja / njegovateljicu. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Prijave se primaju do 10. svibnja 2017.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

Iskoristite proljetni popust!!!


KNJIGOVOĐE

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program usavršavanja za samostalnog/u knjigovođu/tkinju u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Rok za prijavu je 28. travnja 2017., a nastava počinje 02. svibnja 2017.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.
Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da će se u utorak 11.04.2017. na dječjem odjelu Knjižnice održati Uskršnja pričaonica / radionica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje.
Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na broj telefona 286-133.

Fotografija Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica.Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica
u suradnji sa Udrugom Ekomuzej Bistra sa zadovoljstvom vas poziva na predstavljanje knjige: Anita Brezović „Evo čovjeka!
Knjigu će predstaviti recenzentica sc. dr. Klementina Batina.
Program:
- prof. Vera Grgac – predavanje „Korizmeni običaji na Bistre“
- mini-izložba „Uskrsni običaji Bistre“
- KUD Bistra – izvedba korizmenih tradicijskih napjeva

Veselimo se vašem dolasku!

Fotografija Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica.


Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica
u suradnji sa STUB-KLUB-om Donja Stubica
pozivaju vas na promociju slikovnice „Čuvari radosti“
Autorica teksta i slika: Anamarija Pilarić (učenica 8. razreda OŠ Oroslavje)

Promocija će biti popraćena izložbom origami radova i crteža.
U glazbenom programu sudjeluju: autorica Anamarija Pilarić i prof. Alenka Šoštarić na flauti

Fotografija Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica. 


Udruga Biovrt - u skladu s prirodom 21.03.2017. organizira predavanje i razmjenu domaćeg sjemenja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta.     Svi ste pozvani, a za dodatne informacije možete se obratiti na broj broj telefona 286-133 ili na adresi Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1.

Fotografija Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica.


Fotografija Pučko otvoreno učilište - Knjižnica Donja Stubica.

Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica
u suradnji sa STUB-KLUB-om Donja Stubica u Tjednu mozga
pozivaju vas na predavanje pod nazivom : "Važnost kondicije i kretanja za zdrav život“. 

Predavanje će biti održano 14.03.2017. s početkom u 19:00.
Predavač: magistar kineziologije Marko Sukreški, kondicijski trener.  


Povodom Dana žena Pučko otvoreno učilište – Knjižnica Donja Stubica svim ženama poklanja godišnju članarinu za knjižnicu. Drage žene, posjetite nas i godinu dana čitajte sa nama.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

 


Obavještavamo sve zainteresirane da danas u 17:00 sati počinje program za obavljanje knjigovodstvenih poslova. Program izobrazbe traje 120 nastavnih sati, a prijaviti se još uvijek možete u toku ovog tjedna.


Obavještavamo sve zainteresirane da je u utorak 21.02.2017. počeo novi tečaj engleskog jezika 1. stupanj, a grupi se možete još uvijek priključiti u toku ovog tjedna.


Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da se još uvijek mogu prijaviti na izobrazbu za održivu uporabu pesticida. Program izobrazbe traje 15 nastavnih sati, održava se kroz 3 dana - utorak 28.02.2017., srijeda 01.03.2017. i četvrtak 02.03.2017. Termin za početak izobrazbe je utorak 28.02.2017.
Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 286-133 ili na adresi Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1.
Saznajte kako sigurno rukovati i pravilno upotrebljavati pesticide i osigurajte potvrdu na vrijeme.

 


 

Ove godine povodom Valentinova sastavili smo za vas popis najljepših bezvremenskih ljubavnih romana.

Svi romani ujedno su dostupni i u našoj knjižnici.

 

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.     Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

 


 

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Program je verificiran i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Krajnji rok za prijavu je 22. veljače 2017., kada počinje i nastava.

Dodatne informacije možete dobiti osobno u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na telefon 286 – 133.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.


OBAVIJEST!

Obavještavamo sve zainteresirane da je tečaj njemačkog jezika 1. stupanj počeo u srijedu 01.02.2017. Nastava se održava ponedjeljkom i srijedom od 19:30 - 21:00, a upisati se još možete do kraja idućeg tjedna u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na broj telefona 049 / 286 – 133.


 

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da se mogu prijaviti na izobrazbu za održivu uporabu pesticida. Program izobrazbe traje 15 nastavnih sati, održava se kroz 3 dana. Planirani početak izobrazbe je 20. 02. 2017.
Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 286-133 ili na adresi Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1.
Saznajte kako sigurno rukovati i pravilno upotrebljavati pesticide i osigurajte potvrdu na vrijeme.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.


 

Pučko otvoreno učilište Donja Stubica obavještava sve zainteresirane da prima prijave za upis u program vinogradar-podrumar. Program traje 124 sata, upisuje se u Matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a obuhvaća nastavne cjeline od podizanja vinograda te odabira sorte do ocjenjivanja i prodaje vina.
Osposobljavanje za vinogradara-podrumara jedna je od mogućnosti ispunjavanja kriterija odgovarajuće stručne spreme za dobivanje minimalnih tehničko-tehnoloških uvjeta za proizvodnju vina.
Prijave se primaju do 10. veljače 2017.
Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na broj telefona 286 – 133.

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.


OBAVIJEST!
Pučko otvoreno učilište Donja Stubica traži predavača engleskog jezika za odrasle na ugovor o djelu. 
Tečajevi se održavaju u malim grupama oko 6-8 polaznika u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica. Okvirna dinamika održavanja tečaja je dva puta tjedno po dva školska sata u večernjim satima. 
Uvjeti : profesor engleskog jezika ili apsolvent diplomskog studija engleskog jezika
Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, Nova ulica 1 ili na broj telefona 049 / 286 – 133.


 

IZOBRAZBA ZA ODRŽIVU UPORABU PESTICIDA
Termini održavanja:
20. 02.2017. (ponedjeljak) 17:00-21:00
21. 02. 2017. (utorak) 17:00-21:00
23. 02. 2017. (četvrtak) 17:00-21:00
Ispit će se održati u četvrtak 23. 02. 2017. nakon predavanja.

Temeljem članka 6. stavka 1. i 6. Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014), članka 9. i članka 10. stavka 3. i 4. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012) Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Rješenjem Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske KLASA UP/I-320-20/15-02/34 URBROJ 525-09/0822-15-3 od 16. ožujka 2015., ovlašteno je za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama:

Modul 1. – MODUL ZA PROFESIONALNE KORISNIKE (osnovni i dopunski)
Kategorije polaznika:
1. OPG I DRUGI POLJOPRIVREDNICI
- za podkategorije:
• ratarstvo
• voćarstvo
• vinogradarstvo
• povrćarstvo

2. TVRTKE KOJE SE BAVE POLJOPRIVREDNOM PROIZVODNJOM (d.d., d.o.o. i zadruge):
- za podkategorije:
• ratarstvo
• voćarstvo
• vinogradarstvo
• povrćarstvo

3. PRAVNE I FIZIČKE OSOBE KOJE ODRŽAVAJU JAVNE POVRŠINE (šume, šumski rasadnici, parkovi, okućnice, sportski tereni, ceste, pruge i druge javne površine):
- za podkategorije:
• komunalne tvrtke
• druge pravne i fizičke osobe

Uvjeti za pohađanje izobrazbe:
- modul za profesionalne korisnike
• navršenih 18 godina
• završena minimalno osnovna škola
 

Provedba izobrazbe, polaganje ispita i izdavanje identifikacijskih iskaznica:

Iznosi u kunama

1.1. Provedba osnovne izobrazbe

270,00

1.2. Polaganje ispita

50,00

1.3. Izdavanje identifikacijske iskaznice

30,00

UKUPNO

350,00 KN

 

Kandidati izobrazbe za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida sukladno članku 11. stavku 3. Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida obvezni su se prijaviti za izobrazbu, te popunjenu prijavnicu poslati:
• poštom ili osobno na adresu: Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1, 49240 Donja Stubica
• telefaksom na broj: 049 /286-133
• e-poštom: info@pou-stubica.hr

Nakon odslušanih predavanja polaže se ispit, a po uspješno položenom ispitu polaznicima se izdaje Potvrda o završenoj izobrazbi.

Dokumenti:

• Prijavnica za izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida
• Upute za popunjavanje prijavnice
• PRIRUČNIK za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja
 

Zakonski akti:
• Zakon o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) • Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12)
• Pravilnik o visini naknada za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida


Obaviještavamo sve zainteresirane da su u tijeku prijave za sljedeće tečajeve: 

KNJIGOVOĐA

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

Steknite nova znanja ili samo obnovite postojeća. Saznajte sve o aktualnim pravilima i propisima. Upišite program osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova ili usavršavanja za samostalnog knjigovođu. Programi su verificirani i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

NJEGOVATELJICE

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

Povećajte mogućnost zapošljavanja. Upišite program osposobljavanja za njegovatelja / njegovateljicu. Program je verificiran i upisuje se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

ENGLESKI I NJEMAČKI JEZIK

Fotografija Otvoreno Učilište Donje Stubice.

Primamo prijave za tečaj engleskog i njemačkog jezika 1. stupanj. Jedan stupanj traje 60 nastavnih sati, a postoji mogućnost pohađanja nastave do 6. stupnja. Dinamikom optimalnom za učenje uz rad ili studij, stranim jezikom ćete lagano ovladati, a pritom se i zabaviti u ugodnoj atmosferi.

   *klikom na sliku otvara se link na kojem možete vidjeti dodatne informacije o tečaju.

Predbilježbe za tečajeve traju do 20. 01.2017.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica, 

Nova ulica 1 ili na broj telefona 049 / 286 – 133.


 

Obaviještavamo sve zainteresirane da su u tijeku prijave na RADIONICU INFORMATIKE ZA POČETNIKE...

Radionice su besplatne, a prijave će trajati do 27.01.2017.
Za dodatne informacije možete se obrati na broj 049 286 133 ili dolaskom u Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, Nova ulica 1, Donja Stubica, gdje će se radionice i održavati...
Veselimo se vašem dolasku!