Ovdje navedeni programi odobreni su od Ministarstva znanosti i obrazovanja i upisuju se u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nastava se održava u dopodnevnim, poslijepodnevnim i večernjim satima u učionicama Pučkog otvorenog učilišta Donja Stubica. Ukoliko postoje potrebe poslodavaca za obrazovanjem djelatnika na radnom mjestu, dolazimo u poduzeće. Kod upisa je potrebno priložiti originale dokumenata koje po uvidu vraćamo: domovnica, rodni list, završna svjedodžba, osobna iskaznica, liječnička potvrda i sanitarna knjižica ovisno o programu.
Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar
Uvjeti upisaU program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar mogu se upisati osobe sa najmanje:
- završenom osnovnom školom
- navršenih 15 godina
- uvjerenje liječnika opće prakse o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara te za praktičnu nastavu sanitarna knjižnica
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa
1. Koristiti različite ugostiteljske uređaje i pribor na pravilan način
2. Pravilno odabirati i pripremati namirnice biljnog i životinjskog podrijetla
3. Pripremati jednostavna topla i hladna jela
4. Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda
5. Primijeniti osobnu higijenu te higijenu prostora, uređaja, strojeva, aparata i posuđa
6. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći
NASTAVNE CJELINE | SATI |
Ugostiteljska roba i oprema | 15 |
Osnove kuharstva | 30 |
Osnove higijene | 5 |
Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć | 5 |
Praktična nastava | 120 |
UKUPNO | 175 |